Irske samfunnstopper om lobbyregisteret Stortinget nekter å innføre: «Gullgruve», «game changer», «selvfølge»

– Dere burde enkelt og greit bare innføre det. Gjennomsiktighet er en av bærebjelkene i et demokrati, sier det irske lobbyregisterets far til Filter Nyheter.

Brendan Howlin, tidligere leder av det irske arbeiderpartiet, har vansker med å forstå hvorfor politikerne i Norge er motstandere av åpenheten.

2. juni stemte Stortingets flertall imot et forslag fra Venstre om å se på ulike løsninger for et lobbyregister i Norge. Liknende forslag har blitt nedstemt flere ganger tidligere.

Det er Arbeiderpartiet, Høyre, Senterpartiet og Fremskrittspartiet som går imot lobbyregister-forslaget.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.