Politimannens kronikk om innvandring gikk viralt – vi sjekket faktaene

Det hører med til sjeldenhetene at polititjenestemenn i Norge skriver politisk ladede leserinnlegg i avisene. Så har da også politiinspektør Thomas Utne Pettersens kronikk om fremmedfrykt i Haugesunds Avis, der han argumenterer for at nordmenns skepsis til flyktninger og asylsøkere er rasjonell, vakt mye oppsikt. Da den ble lagt ut var kronikken Norges mest delte på sosiale medier, og dagen etter var en tekst om kronikken på det innvandringskritiske nettstedet Document en av de mest delte. Innlegget ble delt og kommentert av Sylvi Listhaug på Facebook, og blant andre Frp-kollegene Mazyar Keshvari og Carl. I Hagen har gitt Utne Pettersen ros og støtte. Samtidig fikk kronikken hard medfart av blant andre Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsmann Stein-Erik Lauvås, som i Nettavisen kalte den «et rent bidrag til å skape fremmedfrykten han omtaler». Den erfarne politiadvokaten – som tidligere har uttalt at «vi oversvømmes av kriminelle utlendinger» – gir i kronikken en blanding av beskrivelser av egen arbeidshverdag, nasjonale statistikker og lokale statistikker som han mener samlet viser at «folks fremmedfrykt i forhold til (flyktninger og asylanter) er høyst rasjonell og berettiget». kronikkgrab

Nå har Filter Nyheter, etter beste evne, forsøkt å ettergå en lang rekke faktagjengivelser i politiinspektørens kronikk:


Utne Pettersen skriver: «I 2015 hadde undertegnede påtaleansvar for en rekke arrestanter med til sammen ca. 2.600 varete...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.