Palmeolje-diesel kan ha skapt klimautslipp tilsvarende 20 prosent av utslippene fra norsk veitrafikk – bare i fjor

«Alle» faginstanser og miljøorganisasjoner er enige om at biodrivstoff er avgjørende for å kutte CO2-utslipp fra transportsektoren, på både kort og lang sikt. Selskapene som selger drivstoff er også det. Problemet er at slett ikke alt biodrivstoff er miljøvennlig eller kutter utslipp. Den palmeoljebaserte biodieselen som får godkjentstempel som «bærekraftig» i Norge kan ha ført til skjulte klimagassutslipp tilsvarende 2 millioner tonn CO2. Det er 20 prosent av utslippene fra veitrafikken i 2015 (SSB). Eksperter på feltet er ikke unisone om hvor klimaskadelig palmeolje-dieselen er. Estimater rangerer fra utslipp tilsvarende vanlig diesel, til tre ganger høyere utslipp enn vanlig diesel. […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.