Nynazistene i «Den nordiske motstandsbevegelsen» får likevel ikke demonstrere i Fredrikstad i juli, besluttet politiet i går. I vedtaket (les hele brevet her!) heter det blant annet at:

  • det har «fremkommet konkret informasjon som tilsier at det er en betydelig risiko for organiserte ordensforstyrrelser og potensielt voldelig motstand fra enkeltgrupperinger av motdemonstranter», og at
  • svært mange mennesker i Fredrikstad og tilsluttende Hvaler kommune lørdag 29. juli (som er Olsok og siste dag i fellesferien) vil gjøre «svært omfattende sikkerhetstiltak» nødvendig.

Demonstrasjonen skulle ha parolen «knus homolobbyen» og fokusere på nynazistenes  utpekning av LHBT-aktivister og Pride-deltagere som «kulturmarxister» og «folkeforrædere». Den nordiske motstandsbevegelsen vil forby å være åpen om legning i det offentlige, sammenligner LHBT-ere med pedofili og nekrofili og bruker blant annet brenning av regnbueflagg som virkemiddel.

Det var ventet både nynazister fra den svenske delen av organisasjonen og mange hundre  motdemonstranter til Fredrikstad 29. juli.