Her er hele det dramatiske utmeldelses-brevet til Frp-ledelsen fra Godskesen

Stortingsrepresentant Ingebjørg Godskesen meldte seg natt til i dag ut av Fremskrittspartiet. Den direkte foranledningen var trolig gårsdagens nyhet om at stortingsgruppa kom til å legge fram en disiplinærsak mot henne i et ekstraordinært sentralstyremøte i dag.

Men bråket startet i fylkespartiet i vinter, der Godskesen var mot sammenslåing av de to Agder-fylkene, før hun for alvor havnet i unåde sentralt da hun brøt med resten av partiets stortingsgruppe og stemte mot tvangssammenslåing av kommuner i tre tilfeller. Frp forsøkte da å frata henne internasjonale verv i Europarådet og Nordisk råd, noe som ble skutt ned av Stortinget.

I et brev sendt til generalsekræter Fredrik Färber i Frp, der hun begrunner avgjørelsen, går Godskesen til kraftige angrep på både partiledelsen og de tidligere partifellene hun har ligget i personstrid med i Agder:

Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik ville tirsdag formiddag ikke gå inn på innholdet i brevet og Godskesen kommentarer rundt utmeldelsen.

– Jeg ser ingen grunn til å kommentere det. Dette er et valg hun har tatt, og det tar vi til etterretning. Det er aldri hyggelig at en kollega melder seg ut, men med situasjonen som har vært i Aust-Agder nå, så har jeg også forståelse for at dette kunne bli utfallet, sier Nesvik til NRK.

Filter Nyheter har vært i kontakt med Terje Stalleland, som opplyser at han ikke ønsker å kommentere det nye angrepet fra eks-partifellen i brevet.