Hun mistet flertallet i «katastrofevalg», men vil likevel danne regjering

Da Theresa May skrev ut nyvalg 18. april, trodde mange at De konservative ville gjøre rent bord. Partiet ledet stort på meningsmålingene - og Labour sto i fare for å bli «utradert», ifølge flere medier. Mays mål var i hovedsak å sikre et stort flertall for å stå enda sterkere rustet i de vanskelige brexit-forhandlingene med EU, som etter planen skal starte 19. juni. Men noe flertall ble det altså ikke: De konservative tapte sitt flertall i parlamentet: De hadde 330 seter før valget, men klarer ikke å komme over den nødvendige 325-setersgrensa nå Theresa May og De konservative har likevel […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.