Nyhetsbrev torsdag 14. februar: Rødt på 7,6 prosent + Kvinnen i Frps lekkasjesak ekskludert

PST FRYKTER E-TJENESTENS OVERVÅKNING AV NORDMENN: Jeg fokuserte i går på Riksadvokatens ramsalte høringssvar om ny etterretningslov  – men like etter kom også Politiets sikkerhetstjeneste på banen med like oppsiktsvekkende kritikk. Godt oppsummert av NRK her: «PST skriver at lovforslaget legger opp til at E-tjenesten kan drive omfattende innhenting mot norske statsborgere innebærer at E-tjenesten får tilgang til samme metoder som PST, men uten domstolskontroll kan føre til at PST og E-tjenesten driver etterretning mot de samme personene og miljøene uten å vite om hverandre.» PST-sjef Benedicte Bjørnland (som snart tiltrer som ny politidirektør) mener lovforslaget må utredes ytterligere. I regjeringsplattformen i 2018 tok Venstre forbehold […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.