«De gule vestene» i krise: Slåss med hverandre, kuppet av nazister og blir færre

Gateslagsmål mellom folk i gule vester i Lyon i helga.
Den franske «gul vest»-bevegelsen begynte som en Facebook-initiert protest mot høyere drivstoffavgifter, men utviklet seg raskt til en bredere, lederløs og relativt tverrpolitisk markering mot president Emmanuel Macron og «den politiske eliten». I dag er bevegelsen i stadig større grad preget av interne uenigheter om både politikk og veivalg, intens dragkamp mellom flere ulike lederskikkelser og konflikter mellom ekstreme elementer på både ytterste høyre- og venstreside. De to videoene nedenfor viser massive sammenstøt mellom høyre- og venstreekstreme «vester» i Lyon på lørdag - bare ett av flere eksempler på hvordan markeringene stadig er preget av vold, samtidig som de indre […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.