Nyhetsbrev fredag 22. november: Corbyns radikale manifest + Strid om koranbrenning + Trøbbel etter korrupsjonstiltale

KAOS ETTER KORRUPSJONSTILTALE: Den ferske korrupsjonstiltalen mot statsminister Benjamin Netanyahu, som inkluderer beskyldninger om bedrageri, bestikkelser og tillitsbrudd (påtalemyndigheten mener han har mottatt luksusgaver og inngått avtaler om positiv medieomtale i bytte mot politiske og økonomiske tjenester), skaper et visst parlamentarisk hodebry i Israel: Kan en statsminister faktisk bli sittende dersom vedkommende blir tiltalt for alvorlig kriminalitet? Den uavklarte situasjonen i Knesset bidrar til kaoset: Israel har avholdt to valg bare i år, uten at noen partier har klart å danne styringsdyktige koalisjoner. Det gjør heller ikke saken bedre at landet ikke har noen faktisk grunnlov, samt at høyesterett aldri har vurdert et lignende scenario tidligere. Netanyahu selv mener det hele er et politisk motivert kuppforsøk og insisterer på å bli sittende. RADIKAL RETNING: Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter at Labour-leder Jeremy Corbyn torsdag formiddag presenterte partiets mest radikale program på flere tiårDet britiske arbeiderpartiet vil hente 83 milliarder pund i året over skatteseddelen og bruke pengene på sosial boligbygging, økte lønninger i offentlig sektor og velferdstjenester. De rike og super-rike skal skattes ekstra hardt, mens olje- og gassektoren må betale for sine bidrag til global oppvarming. Samtidig vil Labour nasjonalisere en lang rekke «naturlige monopoler» som de siste tiårene er blitt privatisert og konkurranseutsatt i Storbritannia, inkludert jernbanen, postvesenet og vannforsyningen. ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.