Nyhetsbrev 7. juni: – Bør ikke bli statsminister

God ettermiddag! DOBBEL PANDEMI: Om du mistet nattesøvnen av de økonomiske konsekvensene av Covid-19, bør du kanskje ikke oppdatere deg på klimaendringene. Innen 2050 vil verdens syv største økonomier – G7 – tape 8,5 prosent av deres BNP, skal man tro en ny beregning. Det tilsvarer omtrent det dobbelte av det de samme landene tapte under Covid-19-pandemien. Beregningene tar utgangspunkt i at klimaendringene vil skade landenes økonomi gjennom blant annet ekstremvær, nedgang i landbruksproduksjon og negative helsekonsekvenser. Forutsetningen er at vi får en global temperaturøkning på 2,6 grader, noe som er sannsynlig gitt den klimapolitikken som føres i dag, ifølge forskerne. Det er det sveitsiske forsikringsselskapet Swiss Re som […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.