Nyhetsbrev 7. juni: – Bør ikke bli statsminister

God ettermiddag! DOBBEL PANDEMI: Om du mistet nattesøvnen av de økonomiske konsekvensene av Covid-19, bør du kanskje ikke oppdatere deg på klimaendringene. Innen 2050 vil verdens syv største økonomier – G7 – tape 8,5 prosent av deres BNPskal man tro en ny beregning. Det tilsvarer omtrent det dobbelte av det de samme landene tapte under Covid-19-pandemien. Beregningene tar utgangspunkt i at klimaendringene vil skade landenes økonomi gjennom blant annet ekstremvær, nedgang i landbruksproduksjon og negative helsekonsekvenser. Forutsetningen er at vi får en global temperaturøkning på 2,6 grader, noe som er sannsynlig gitt den klimapolitikken som føres i dag, ifølge forskerne. Det er det sveitsiske forsikringsselskapet Swiss Re som sammen med Oxfam har forsøkt å beregne hva klimaet vil koste kloden. Fremvoksende økonomier og utviklingsland få det langt tøffere – med India som et skrekkeksempel, med et beregnet tap på 25 prosent av BNP innen 2050. Sjefsøkonom Jerome Haegeli sier til The Guardian at det er behov for mer handling fra G7: «Det betyr ikke bare forpliktelser til...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.