Nyhetsbrev 6. mai: Melder seg ut av FrP grunnet «retningen partiet tar sentralt»

God ettermiddag! FEIL KURS: Fremskrittspartiet mister tre politikere i kommunestyret i Halden, melder NRK. Politikerne som forlater partiet er tidligere stortingsrepresentant Henrik RødPer Egil Evensen og Frank Debraux. Evensen forteller til NRK at de etter lang tids overveielse har «funnet ut at vi ikke er på bølgelengde med den retningen partiet tar sentralt». Evensen mener Carl I. Hagen er blitt «dårlig behandlet» av partiet og at FrP har fjernet seg fra det de stod for tidligere. Utmeldingene kommer rett før FrPs landsmøte til helgen, der Sylvi Listhaug antakeligvis blir ny partileder. FrP har hatt flere diskusjoner om ideologiske retningsvalg den siste tiden. I desember i fjor ble fylkesleder i Oslo FrP Geir Ugland Jacobsen ekskludert fra partiet. Jacobsen ønsket å ta partiet i en mer nasjonalkonservativ retning. Noen måneder tidligere gikk tidligere nestleder og statsråd Per Sandberg over til Liberalistene. INGEN PATENT: Biden-administrasjonen støtter forslaget om å oppheve beskyttelsen av patentene til covid-19-vaksinene for å få bukt med pandemien. Målet er å få mer fart på vaksineproduksjonen, særlig i lavinntektsland. USA er kjent for å være arge forsvarere av legemiddelselskapenes patenter og opphavsrett. Biden-administrasjonen begrunner unntaket med at «de ekstraordinære omstendighetene rundt Covid-19-pandemien krever ekstraordinære tiltak.» Nyheten blir tatt godt imot av WHO, humanitære organisasjoner, aktivister o...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.