TENÅRINGER SIKTET: Fire elever er i Frankrike siktet i forbindelse med drapet på læreren Samuel Paty, som viste en karikatur av profeten Muhammed i klasserommet og siden ble drept for dette av 18 år gamle Abdullakh Anzorov.

Tre av de fire elevene – alle mellom 13 og 14 år – er siktet for medvirkning til drap etter å ha pekt ut læreren overfor gjerningspersonen, som skal ha betalt dem penger for dette. Den fjerde er siktet for å ha kommet med uriktig beskyldninger mot Paty overfor sin far, som startet en nettkampanje mot læreren.

Tidligere er ytterligere tre elever siktet i forbindelse med drapet – totalt er 14 personer i politiets søkelys. Drapsmannen ble skutt og drept av politiet like etter ugjerningen, som har ført til omfattende myndighetsaksjoner mot ekstreme islamistiske miljøer i landet.

JULEGAVEN I BOKS: Vi har akkurat gjort det mulig å gi seks utgaver av Filters papirmagasin i julegave – med på kjøpet får du et håndtegnet julekort fra vår huskunstner Pål Nordseth. Har du en venn som vil sette pris på grundig og uavhengig journalistikk det neste halvåret? Julegaven er bare et klikk unna.