KRYPSKYTTER-GRANSKING: «WWF-ansatte ikke involvert i overgrep»

WWF har jobbet i Kongobassenget med å finansiere parkvoktere i tjue år. Nå kritiseres organisasjonen for ikke å reagere på rapporter om overgrep mot lokalbefolkningen utført av vokterne.

Tirsdag publiserte WWF International en lenge ventet granskingsrapport, utført av FNs tidligere høykommissær for menneskerettigheter, Navi Pillay. Granskingskommisjonen, som er oppnevnt av WWF, har over 160 sider tatt for seg hvordan WWF har håndtert påstander om grove menneskerettighetsbrudd i WWF-støttede prosjekter. WWF International understreker i sin uttalelse om rapporten at selv om naturvern er en blodig affære i flere deler av verden, er drap og menneskerettighetsbrudd «aldri akseptabelt», og at det «bryter med alt WWF står for».   BuzzFeed News publiserte i fjor en stor avsløring om WWFs arbeid for å bekjempe krypskytingDen omfattende artikkelserien, som tar for seg seks ulike land i Asia og Afrika, hevdet at WWF har finansiert og støttet anti-krypskytings-grupper som står anklaget for omfattende tortur av personer mistenkt for krypskyting, og ved et tilfelle godkjent en forespørsel fra en park-direktør om tillatelse til å skyte inntrengere i parken, hvorpå flere drap skal ha skjedd. Avsløringene fikk konsekvenser: I USA<...>

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.