Nyhetsbrev 16. september: Skal granske politiets narko-opplæring

God ettermiddag!

TUNG NARKOPOLITI-GRANSKNING: Utvalget som skal granske politiets samrøre med den private lobbyorganisasjonen Norsk narkotikapolitiforening (NNPF), på oppdrag fra Justisdepartementet, er nå klart: Professor Anne-Mette Magnussen (HVL), jusprofessor Markus Hoel Lie (UiT), avd.direktør Solveig Moen i Domstoladministrasjonen, kriminologiprofessor Liv Finstad (UiO), og advokat Vidar Strømme, som er påtroppende fagdirektør ved Norges institusjon for menneskerettigheter (NIM). Utvalgets mandat er vidt: «Et sentralt tema er å vurdere om politiet og politiansatte i NNPF i sin dialog og arbeid med ulike samfunnsaktører, har vært tilstrekkelig klare på at de representerer en privat organisasjon og ikke politiet. Det bør videre vurderes om POD og politiet har opptrådt ryddig og korrekt når det gjelder bevilgninger og pengestøtte til NNPF. Politiets bruk av NNPF til opplæring av politiansatte bør også vurderes, inkl. om politiet har sikret en tilstrekkelig faglig kvalitetssikring av grunnlaget for opplæringsarbeidet».
      Opprinnelig ville Politidirektoratet stå for utvelgelsen av utvalg og mandat, men sparket ballen oppover etter at mediene rettet søkelyset mot direktoratets egen kobling til NNPF både gjennom pengestøtte og medlemmer internt i POD. «Etter det jeg nylig har fått opplyst er det rundt 10 ansatte i POD som er medlemmer av NNPF – dette kan også problematiseres i fortsettelsen», skrev politidirektør Benedicte Bjørnland&nbs...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.