NTNU-ansatte visste om Eikrems anonyme Facebook-profil – tar avstand fra rasismen

Filter Nyheter avslørte torsdag at førsteamanuensis Øyvind Eikrem ved NTNU har stått bak en anonymisert Facebook-profil som har deltatt i rasistiske nettdebatter både med egne utsagn og ved å oppmuntre andre innvandrerfiendtlige brukere. Kontoen har også bidratt til spredning av innhold fra raseideologiske miljøer. Har du tips i saken? Send melding via Signal til 412 15 090. Eikrem har de siste dagene karakterisert kontoen som en «tulleprofil» og en mulig «humorprofil» parallelt med at han har benektet å stå bak. «Han der kunne jobbe i bomullsåkeren. Og med en god slavedriver, så kunne kanskje litt bli gjort på tross av den elendige […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.