Nå tar politiet lappen fra Uber-sjåførene og truer med å inndra inntekter

Siden i fjor høst har politiet avskiltet bilene til sjåfører som tas for å kjøre for drosje-apper som Haxi og Uber i Norge. Selv om Høyesterett har slått fast at å bruke slike apper for å tilby skyss ikke er å regne som å tilby persontransport «på offentlig sted», bruker politiet et annet ledd i yrkestransportlovens paragraf 4 for å hjemle avskiltingene: Forbudet mot å drive nasjonal eller internasjonal persontransport med motorvogn uten løyve. Men nå nøyer ikke politiet seg lenger med å klippe skilter og bøtelegge – de inndrar også sjåførenes førerkort.  I en e-post til sine norske sjåfører som Filter Nyheter har […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.