Nynazisten Yan Petrovskiy ble pågrepet i Tønsberg i går, togstreiken fortsetter , og alle lurer på om Donald Trump klarer å synke enda lavere i den siste presidentdebatten klokka 03 i natt. Ellers:

 

Filter Nyheter: Uber-sjåfører i Oslo mister lappen
Vi har nettopp publisert en artikkel om at  oslopolitiet nå tar førerkortet fra Uber-sjåførene og truer med å inndra inntektene deres som straffbart utbytte. Det tilspisser problemene for drosjekonkurrentene i Norge, kraftig. – Det er mange som slutter å kjøre for Uber nå, sier en av de skremte sjåførene.

 

Seier blir definisjonsspørsmål
New York Times tegner et dystert bilde av sluttfasen i slaget om Mosul, med muligheter for menneskelige skjold og bombefeller i en by lagt i ruiner: «If history is a guide, vast parts of Mosul, once Iraq’s No. 2 city with about two million inhabitants, could be left in smoldering ruins by retreating or die-hard Islamic State fighters who may use remaining civilians as shields and booby-trap entire neighborhoods with improvised bombs. Just clearing these explosives could take months or years». Irakiske stridsvognkolonner nærmet seg i formiddag selve millionbyen, etter to døgn med kamper i landsbyer i utkantene.
Vendepunkt tidligere enn ventet
– Vi mener ledighetstoppen er nådd, og at vi neste år går inn i en moderat oppgangskonjunktur, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng til E24. NAV tror det vil være 82 000 registrerte ledige i Norge ved utgangen av året, mot en prognose som lå 10 000 høyere. Etaten forventer også et fall i den registrerte ledigheten fra 3,0 prosent i gjennomsnitt i år til 2,7 prosent i 2018. Vågeng viser til økt vekst og en bedring på arbeidsmarkedet, sammen med svak krone, lav rente og ekspansiv finanspolitikk som samlet demper effektene av fallet i oljebransjen i 2016.

 

Staten gir og tar
Mens Riksadvokaten mener varsleren Robin Schaefer ikke var en varsler i lovens forstand da han protesterte mot at drapet på åtte år gamle Monika Sviglinskaja ble henlagt som selvmord, har Justisdepartementet gitt ham 200 000 kroner i oppreisning for belastningen varslingen påførte ham, skriver Bergens Tidende. Riksadvokaten gjorde det mandag klart at at embetet støtter Spesialenhetens avgjørelse om at ledelsen ved Hordaland politidistrikt ikke kan straffes. Det skjedde selv om en granskningsrapport i fjor beskrev behandlingen av Schaefer som gjengjeldelse og pekte på politimester Geir Gudmundsen, visepolitimester Gunnar Fløystad og politiadvokat Sidsel Isachsen. «Riksadvokaten uttaler i sin avgjørelse at det kan reises kritikk mot politidistriktets samlede håndtering av Schaefer, men at forsømmelsene ikke er graverende nok til at noen kan straffes for overtredelse av arbeidsmiljøloven», uttalte Tor-Aksel Busch mandag. Politimester Gudmundsen ble etter skandalen i Hordaland sparket oppover til Politidirektoratet, og ble i september gratulert av direktoratet da han fikk en ny lederjobb, ved Interpol i Lyon i Frankrike.

 

Ha en fortsatt fin dag!