Nei, det var ikke tusenvis av korona-demonstranter i Oslo

Nettavisen publiserte mandag en kommentarartikkel med tittelen «Tusenvis i demonstrasjonstog forbi Stortinget i protest mot koronapass».

«(...) det er et faktum at demonstrasjonen som samlet tusenvis av demonstranter foregikk bare noen kvartaler unna landets største redaksjoner», skriver Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum i artikkelen.

Han refererer også til demonstrantene som «noen tusen mennesker».

I tilknytning til artikkelen la Nettavisen også ut en video med tittelen «Her demonstrerer tusenvis mot koronapass».

Dette er ikke riktig.

På demonstrasjonen i Oslo sentrum på lørdag deltok det noen hundre personer.

Norske motstandere av vaksiner og andre koronatiltak har aldri klart å mobilisere til noe i nærheten av oppmøtet Nettavisen beskriver.

300-600 deltakere

Markeringen 20. november i Oslo var en «World Wide Rally for Freedom»-demonstrasjon der det erklærte temaet var motstand mot koronapass. Aktivistene var først på Jernbanetorget før de gikk i fakkeltog opp Karl Johans gate til 7. juni-plassen.

Oslo politidistrikt gjør ofte et anslag på antallet deltagere underveis i demonstrasjoner. Det skjedde også på lørdag.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.