Nyhetsbrev 23. november: Fox News-kommentator slutter i protest

God formiddag!
 

MER URO PÅ AFRIKAS HORN: I Sudan brøt det mandag ut store demonstrasjoner etter at statsminister Abdalla Hamdok, som for fire uker siden ble satt i husarrest av landets militærstyrker, ble gjeninnsatt av det samme militæret. «Sudanesisk blod er verdifullt, la oss stoppe blodbadet», sa Hamdok søndag etter at han hadde signert en maktdelingsavtale med general Abdel-Fattah Burhan. Avtalen gjeninnsetter imidlertid ikke resten av regjeringen som ble avsatt under militærkuppet 25. oktober. Dette har gjort at innbyggere som har demonstrert for demokratiske reformer og mot et militærstyre føler seg forrådt. USAs utenriksminister Antony Blinken uttrykte på sin side optimisme søndag over at militæret og Hamdok var i samtaler.
     I nabolandet Etiopia i øst, varslet statsminister Abiy Ahmed at han vil selv vil lede hæren mot opprørsstyrkene fra den nordlige regionen Tigray på slagmarken. «Dette er en tid der det er nødvendig å lede landet som martyr», uttalte den tidligere soldaten mandag kveld. Ahmed, som mottok Nobels fredspris...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.