– Nå tør de å si «abort»: Dette er kvinnene som kan sparke bein på Republikanerne i november

Montasje: Deltakere på «People’s Abortion Rally» i Jacksonville, Florida, 8. oktober. Foto: Jose Torres / Demonstranter på Las Vegas Boulevard 25. juni. Foto: Nevada NOW.

– Den store frykten er at vi mister både Senatet og Huset og at det blir et føderalt abortforbud. Da er vi virkelig i trøbbel.

Det sier mangeårig kvinnesaksaktivist Jeri Burton til Filter Nyheter på telefon fra Las Vegas i Nevada. Delstaten kan bli avgjørende for hvordan makten fordeler seg mellom Demokratene og Republikanerne etter mellomvalget i USA 8. november.

Kampen mellom sittende senator Catherine Cortez Masto (D) og utfordrer Adam Laxalt (R) regnes for å være en av de mest kompetitive senatsvalgene i årets mellomvalg, og de siste meningsmålingene viser at løpet mellom dem er helt jevnt.

Dersom Laxalt vinner, kan Demokratene miste sitt knappe flertall i Senatet. Allerede peker pilene dithen at Demokratenes flertall i Huset står for fall.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.