Mehl får kritikk: «Spektakulær» ikke-beklagelse om politiets ulovlige tvangsbruk i narkosaker

PRØVER Å REDDE SIVILE: Titusener av liv er avhengige av at de lykkes når nødhjelpsarbeidere nok en gang forsøker å komme seg inn i Mariupol i dag. Planen er å sende en konvoi på 45 busser fra Zaporizjzja inn i den beleirede og nedbombede byen for å levere mat og vann og evakuere sivile, sier Ukrainas visestatsminister. Team for Røde Kors er også på vei inn. Tidligere har en rekke forsøk blitt spolert av russiske krigshandlinger.

SER INGEN DE-ESKALERING: I motsetning til signalene som kommer fra Kreml: Russiske soldater trekker seg ikke tilbake fra posisjonene rundt Kyiv, men er snarere i ferd med å regruppere med tanke på å styrke kampkraften i Donbas-regionen, ifølge Natos generalsekretær«Samtidig fortsetter presset på Kyiv og andre byer. Vi kan vente flere offensiver som bringer mer lidelse, og ser ingen reell endring i russiske målsettinger. De fortsetter å jobbe mot et militært sluttresultat», sier Jens Stoltenberg.

BRANNFOLK OG FRIVILLIGE TOK ANSVAR: Allerede 15. februar varslet Ukraina om behovet for brannutstyr gjennom EUs ordning for sivil beredskap. Men selv om både Justis- og beredskapsdepartementet og Utenriksdepartementet er klar over forespørslene, har ikke norske myndigheter per 28. mars satt i gang noen sentral innsamling av slikt utstyr. Da fire norske brannbiler og en semitrailer fullastet med utstyr ankom grensebyen Rava-Ruska vest i Ukraina natt til 15. mars, var kolonnen derfor kjørt av frivillige norske brannmenn ledet av en pensjonist, skriver vi i 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.