Nekter å føye seg for Putins rubel-krav

TYSKLAND, FRANKRIKE, ITALIA OG STORBRITANNIA avviser at de vil betale for russisk olje og gass i rubler, idet Vladimir Putins deadline for å legge om til rubel-betaling utløper. Russerne ser ut til å ha konstruert en løsning som omgår kravet ved at utenlandske selskaper betaler Gazprombank euro og dollar som senere konverteres til den russiske statsvalutaen. Da kan gassen leveres som normalt, mens presidenten kanskje redder ansikt og føler han har fått sin hevn for EUs sanksjoner. Markedene ser da også ut til å ha kontroll på frykten for en brå avstenging av russisk gass til Europa, slik Putin truet med i går. Tyskland og Østerrike startet like fullt planleggingen av en rasjoneringsordning for gass denne uka, mens Italia hevder de har nok reserver til å holde økonomien i gang selv om Kreml skulle skru igjen kranene. Joe Biden beordret i natt en historisk nedtapping av amerikanske olje- og gassreserver for å motvirke prisstigningen.The Guardian/Reuters/BBC News

PRESIDENT JOE BIDEN sa torsdag at Putin lever i selvpålagt isolasjon og sier det er i...

Bli abonnent for å lese videre

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.