Kommentar: Dødelig jødehat som selskapslek i Arendal

Fra minnestund etter skytingen i Tree of Life- synagogen i Pittsburgh i november 2018.

Da 19-åringen John T. Earnest 27. april i år tok seg inn i en synagoge i småbyen Poway i California med et Smith & Wesson M&P15-gevær for å drepe så mange jøder han klarte på den siste dagen av høytiden pesach, tok det ikke mange timene fra han begynte å skyte til norske Hans Jørgen Lysglimt Johansen var på banen på Twitter.

«Alle bør lese John Earnest manifest (…) mye av det Earnest skriver er korrekt», tvitret han, og fikk tolv «liker»-klikk.

Dokumentet nordmannen anbefalte var en terrormanual, publisert på nettet for å bli spredd blant andre unge høyreekstremister.

Så la Johansen ut en ny twittermelding, nå med lenke til et norsk nettsted som hadde lagt ut hele teksten. «Alle bør lese manifestet», gjentok Alliansen-lederen.

60 år gamle Lori Gilbert-Kaye ble myrdet i synagogen i Poway, mens en åtte år gammel jente og en rabbiner var blant de skadde. At Earnest’ skytevåpen plutselig låste seg antas å ha vært det eneste som hindret angrepet i å bli nok et moderne massedrap på jøder fordi de var jøder.

I dokumentet som Lysglimt markedsførte til sine følgere, skriver terroristen:

«Som enkeltperson er det begrenset hvor mange jøder jeg klarer å drepe (…) men min handling vil inspirere andre.»

Han beskriver også hvordan han noen dager etter moskémassakren i New Zealand hadde satt fyr på en moské i USA uten å bli oppdaget, og beklager seg over at «sandniggere» som sov i bygningen klarte å slukke brannen.

Så går Earnest over til råd om våpen og framgangsmåter for massakrer i «moskeer, synagoger, flyktningmottak» og attentater på «forræderiske politikere».

Slik Hans Lysglimt Johansen ofte gjør i tilknytning til utsagn som beveger seg nær grensene i den norske straffeloven, tilføyde han ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.