Frps nye minister: Kjemper for oljeboring i Lofoten og mot «klimaromantikere»

Kjell-Børge Freiberg, olje- og energiminister (Frp). Montasje.
Torsdag ble det klart at Terje Søviknes (Frp) går av som olje- og energiminister. Arvtakeren er Kjell-Børge Freiberg (47) fra Hadsel i Nordland. Den nyslåtte ministeren har lang erfaring fra lokalpolitikken, med 20 år i kommunestyret i Hadsel, hvor de åtte siste årene var som ordfører. Han gikk av i 2015, da Frp tapte lokalvalget til fordel for Ap. Han fikk raskt jobb som statssekretær i Olje- og energidepartementet. Der var han i to år, under både Tord Lien og Søviknes. Høsten 2017 ble han innvalgt på Stortinget for Nordland Frp, og tildelt plass i næringskomiteen. Politisk frelst som 19-åring Freiberg […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.