Nyhetsbrev torsdag 30. august: Hoksrud ny statstråd + nye nazistavsløringer i Sverigdemokratene

SØVIKNES OG SOLVIK-OLSEN UT: Statsministeren varsler endringer i regjeringen fredag, og henholdsvis Dagens Næringsliv og Dagbladet har fått bekreftet noen av dem:

  • Ketil Solvik-Olsen (Frp) forsvinner ut av regjeringen og sier i et intervju med Dagbladet at han skal flytte til USA der kona har fått jobb.
  • Terje Søviknes (Frp) går av som statsråd, visstnok fordi han ønsker å gå tilbake til lokalpolitikken, ifølge DN.
  • Stortingsrepresentant Kjell-Børge Freiberg (Frp) blir ny olje- og energiminister etter Søviknes.
  • Dagens landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) overtar samferdselsdepartementet fra Solvik-Olsen.
  • Bård Hoksrud (Frp) blir landsbruksminister etter Dale.
I går ble det kjent at helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) har søkt fylkesmann-stillingen i Rogaland,  som er ledig fra november, og varsler at han ikke stiller til gjenvalg i 2021. TVERT IMOT: Expo og Expressen er på dag to av de oppsiktsvekkende nazi-avsløringene om årets listekandidater for Sverigedemokratene – med tilhørende severdige konfrontasjoner. Jeg har ikke klart å bestemme meg for hvilke tilsvar som er best av 1) «Jag skulle inte vilja påstå att jag var särdeles nazistisk. Tvärtom egentligen» eller 2) «Faktum är att mitt medlemskap i Sverigedemokraterna såg jag nästan som en antinazistisk handling, bara av det blotta medlemskapet». ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.