Blir han arrestert nå? 8 spørsmål og svar før Trump-tiltalen sprenger internett

Mye tyder på at Donald Trump er i ferd med å bli den første eks-presidenten i USAs historie som får en strafferettslig tiltale mot seg.

Vi gir deg oversikten før nyhetsbildet blir - veldig - kaotisk:

Hvilken av sakene er dette?

Etterforskningen, ledet av statsadvokat Alvin Bragg i New York, handler om en utbetaling av 130 000 dollar til pornoskuespilleren Stephanie Gregory Clifford («Stormy Daniels»), helt i sluttspurten av 2016-valgkampen, for å få henne til å holde kjeft om det hun sier var sex med Donald Trump ti år tidligere.

Juridisk er det et sentralt spørsmålet hvor direkte Trump var involvert da selve pengeoverføringen ble kamuflert fra valgkampregnskapet ved at utlegg fra hans daværende advokat Michael Cohen ble refundert av Trumps forretningsdrift.

Blir Trump tiltalt?

Det vet vi ikke. (Per tirsdag morgen).

Grunnen til at de fleste jusseksperter og medier i USA tror tiltalen er rett rundt hjørnet, er at nesten alle stegene som vanligvis tas på vei mot en tiltale, nå er gjort. Les: Det ville v...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.