Islam Net-avsløringen: Raymond Johansen ber om møte med justisministeren om eiendomskjøpet i Oslo

Filter Nyheter avslørte mandag denne uka at miljøet rundt den religiøse organisasjonen Islam Net står bak kjøpet av en næringseiendom på Oslo øst for nær 60 millioner kroner.

Nå reagerer byrådsleder Raymond Johansen (Ap) kraftig på eiendomskjøpet – og varsler at han vil be justisminister Monica Mæland (H) om et møte om saken: – Nyheten om dette tomtesalget opprører meg. Denne organisasjonen tar jeg sterkt avstand fra, og jeg har fått veldig mange henvendelser fra Groruddalen de siste dagene om at dette er det siste vi trenger i Groruddalen og i Oslo, uttaler Johansen i en e-post til Filter Nyheter. – Vi vil framover gjøre det vi kan for å få mer informasjon om dette. Jeg vil også ta initiativ til en samtale med justisminister Monica Mæland og tros- og livssynsminister Kjell Ingolf Ropstad så snart som mulig om denne saken. Her må vi få alle fakta på bordet. Jeg er spent på hvordan regjeringen ser på denne saken, både når det gjelder støtte fra utlandet til denne typen organisasjoner, spørsmål knyttet til skytebanen og arbeidet mot radikalisering.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.