Lover moské i Norge for pengene: Islam Net betalte for innsamling blant utenlandske Facebook-brukere

Mandag avslørte Filter Nyheter at miljøet rundt Islam Net står bak kjøpet av en næringseiendom for nær 60 millioner kroner i Groruddalen øst i Oslo, etter at organisasjonen lenge har forberedt opprettelsen av en egen moské. «Kjøpet er i all hovedsak finansiert via private lån, og til en mindre grad fra gaver fra norske givere. Vi har ikke mottatt noe fra utlandet, hverken lån eller donasjoner», opplyste Said Moqim Bani Hashem da.

Hashem er daglig leder i stiftelsen «Iman Aktivitetssenter» (tidligere «Islam Net Foundation»), som formelt har gjort eiendomshandelen og hevder den er adskilt fra foreningen Islam Net. Som Filter Nyheter skrev mandag, har den profilerte Islam Net-lederen Fahad Qureshi vært involvert i hele prosessen med å anskaffe eiendommen. Den misjonslignende organisasjonern er inspirert av salafisme og jobber for å få unge norske muslimer inn i en svært streng og kontroversiell form for bokstavtro islam. De siste to årene har Islam Net publisert en lang rekke pengeinnsamlings-videoer og andre oppfordringer på engelsk til å bli belønnet i paradis ved å støtte et kombinert moské- og dawah-senter i Norge med penger. «Vi presiserer igjen at vi ikke har mottatt en eneste krone fra utenlandske statlige aktører, organisasjoner eller individer. Vi er imot all form for utenlandsfinansierin...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.