Hemmelig PST-notat før forbud mot koranbrenning i Oslo: Norge kan «potensielt bli nevnt» av IS og Al-Qaida

SIAN-leder Lars Thorsen har forsøkt å få oppmerksomhet ved å brenne koranen en lang rekke ganger, som her foran tinghuset i Oslo i oktober 2022.
Den muslimfiendtlige organisasjonen SIAN fikk torsdag plutselig beskjed fra Oslo politidistrikt om en «ny vurdering» der politiet hadde kommet fram til at en varslet koranbrenning ved Tyrkias ambassade likevel ikke kunne gjennomføres. Filter Nyheter kan nå fortelle at hypotetiske reaksjoner i utlandet – formulert i en trusselvurdering fra PST – kan ligge bak forbudet mot markeringen, uten at det forelå noen akutte trusler mot selve demonstrasjonen som skulle tilsi at politiet ikke kunne sikre den. Hvis det er riktig, kan politiet ha grepet inn i ytringsfriheten uten å ha grunnlag for det, ifølge jurist og førsteamanuensis ved Institutt for offentlig […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.