Kyiv: Toppmøte til lyden av flyalarm

SISTE: USAs utenriksminister Antony Blinken avlyser Kina-besøk etter at det ble oppdaget en mulig spionballong i amerikansk luftrom.


EU-TOPPMØTE I KYIV: Det var til lyden av flyalarmer at EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen, president Charles Michel i Det europeiske råd, toppdiplomat Josep Borell og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj møttes i den ukrainske hovedstaden i dag. Det er imidlertid ikke meldt om missil-nedslag.

Toppmøtet skjer for å diskutere Ukrainas muligheter for innlemmelse i unionen. Ukraina søkte om EU-medlemskap umiddelbart etter Russlands fullskalainvasjon for snart et år siden, men Brüssel har så langt ikke etterkommet landets ønske om hurtigbehandling. EU vil likevel «støtte Ukraina og det ukrainske folket mot Russlands pågående aggresjon så lenge det er nødvendig», heter det i utkastet til en uttalelse som er lekket til Reuters.

EU-toppene vil også diskutere våpen- og pengestøtte, sanksjoner rettet mot det russiske regimet og etterforskningen av russiske krigsforbrytelser. 


NÅR KLIMASATSING BLIR EN TRUSSEL: Klimaproblemene er som kjent globale, og når USAs Inflation Reduction Act (IRA) innebærer 369 milliarder kroner i subsidier og ska...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.