Kraftig jordskjelv i Tyrkia – flere hundre kan være drept

ET KRAFTIG JORDSKJELV HAR kostet minst 195 mennesker livet og forårsaket stor skade på bygninger og infrastruktur sør i Tyrkia og nord i Syria. Antallet omkomne er forventet å stige.

Skjelvet skal ha målt 7,9 på Richter-skalaen – det kraftigste som noensinne er registrert i landet – med episenter nært byen Pazarcik i Kahramanmaraş-provinsen. Like ved ligger storbyen Gaziantep, der mange bor i bygninger av skjør betong som er sårbare for rystelser. Byen huser dessuten millioner av flyktninger fra krigen i Syria. 

Skjelvet skal ha vært merkbart for millioner av mennesker, også i naboland som Libanon, Kypros og Israel. Etterskjelv så kraftige som 6,7 på skalaen er dessuten registrert i regionen.  Tyrkiske myndigheter har bedt om internasjonal assistanse til redningsarbeidet. AP News/The New York Times/Reuters

USA FØLGER KINESISKE reaksjoner på nedskytingen av den kinesiske spionballongen nøye i påvente av reaksjoner ut over verbale protester. Kina mener nedskytingen var en kraftig overreaksjon og i strid med internasjonale konvensjoner, og at den har vært skadelig for landenes relasjon. Den amerikanske marinen søker etter nedfall utenfor kysten av Sør-Carolina med dykkere, en operasjon som er ventet å ta flere dager. Forsvarsdepartementet informerer Kongressen om flere tilfeller av kinesiske spionballonger over amerikansk fastland som har vært registrert de siste årene. 

Adgang til hele Filter. Avslutt når som helst

Et abonnement på Filter er en uvurderlig støtte til et uavhengig og seriøst, norsk avisprosjekt.

Digital. Kun kr 70/mnd

Første 30 dager gratis! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 100/mnd

Mest fleksibelt. Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Digital + Magasin. Kun kr 900/år

Mest for pengene! Ingen bindingstid

  • Tilgang til alle artikler på filternyheter.no
  • Alle nyhetsbrev tilsendt på epost
  • Magasin i postkassa hver måned
Begynn å lese

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.