Kraftig jordskjelv i Tyrkia – flere hundre kan være drept

ET KRAFTIG JORDSKJELV HAR kostet minst 195 mennesker livet og forårsaket stor skade på bygninger og infrastruktur sør i Tyrkia og nord i Syria. Antallet omkomne er forventet å stige.

Skjelvet skal ha målt 7,9 på Richter-skalaen – det kraftigste som noensinne er registrert i landet – med episenter nært byen Pazarcik i Kahramanmaraş-provinsen. Like ved ligger storbyen Gaziantep, der mange bor i bygninger av skjør betong som er sårbare for rystelser. Byen huser dessuten millioner av flyktninger fra krigen i Syria. 

Skjelvet skal ha vært merkbart for millioner av mennesker, også i naboland som Libanon, Kypros og Israel. Etterskjelv så kraftige som 6,7 på skalaen er dessuten registrert i regionen.  Tyrkiske myndigheter har bedt om internasjonal assistanse til redningsarbeidet. AP News/The New York Times/Reuters

USA FØLGER KINESISKE reaksjoner på nedskytingen av den kinesiske spionballongen nøye i påvente av reaksjoner ut over verbale protester. Kina mener nedskytingen var en kraftig overreaksjon og i strid

Bli abonnent for å lese videre

Støtter du oss allerede? Logg inn med Vipps.

Test vårt digitalabonnement og få tilgang til alt innhold på Filter. De første 30 dagene er gratis! Les mer her eller klikk på knappen og bli abonnent i dag.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.