Full splittelse blant norske muslimtopper – Islamsk Råd kan rakne i personkonflikt

Eksistensen til den viktige paraplyorganisasjon for norske muslimske menigheter og organisasjoner er i fare, etter at hele styret i Islamsk Råd Norge (IRN) trakk seg i helga. - Vi er i en fase hvor styret er uenig med Rådet, så vi har trukket oss. Utover det har jeg ikke noen kommentarer nå, sier den avgåtte styrelederen, Ghulam Abbas, til Filter Nyheter. Det var Abbas som søndag kveld offentliggjorde dramatikken gjennom en facebookpost som seinere ble slettet: Ghulam Abbas (Mennene som ber Abbas fjerne teksten, er henholdsvis imam og talsmann ved ICC-moskeen på Grønland i Oslo). - Facebook-innlegget mitt var en feil og ble tatt bort siden det var ment for en lukket gruppe, sier eks-styrelederen.  

Langvarig konflikt

  Etter at Islamsk råd valgte nytt styre i mars i fjor, skal styremedlemmer relativt raskt ha ment det var behov for å gjennomgå generalsekretær Mehtab Afsars arbeid i IRN, blant annet etter klager fra nøkkelpersoner ved noen av Oslos moskeer. Det dreier seg ikke om beskyldninger om misligheter knyttet til driften, men påstander fra styret om at Afsar ikke har utført lederoppgaver i henhold til arbeidskontrakten. Styret hevder at gjentatte påpekninger av dette ikke ble tatt til følge av generalsekretæren. Etter at konflikten hadde vart nærmere et år, gikk styret for to uker siden til det skritt å si opp Afsar. Rådet ble samtidig kalt inn til generalforsamling for å behandle oppsigelsen. Men da et femtitalls rådsmedlemmer - representanter for menigheter i hele landet - møttes på lørdag, fikk styret ikke medhold. I stedet skal flertallet ha gått inn for å oppnevne et arbeidsutvalg som skal gjennomgå styrets argumentasjon for oppsigelsen, samtidig som det ble klart at Afsar hadde sikret seg stor støtte  - særlig i en r...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.