Fredag 3. juni på tre minutter: Clinton atombombet Trump og Sandberg har blitt positiv til tvang

10-9-8-7-6…
Hillary Clinton dro atomkoffert-kortet for alvor i en lenge bebudetfyre-av-alle-kanoner-tale i går: «He should not have the nuclear codes because it’s very easy to imagine Donald Trump leading us into a war just because someone got under his very thin skin», sa Clinton, etter en tirade om at republikanernes kandidat er komplett ustabil: «Donald Trump’s ideas aren’t just different, they’re dangerously incoherent. They’re not even really ideas, just a series of bizarre rants, personal feuds and outright lies. He is not just unprepared. He is temperamentally unfit to hold an office that requires knowledge, stability and immense responsibility». Får vi snart en variant av en av tidenes drøyeste valgkampvideoer?

 

Straffet frittalende offiser
Det brygger opp til en heftig ytringsfrihetsdebatt om det danske forsvaret når oberstløytnant Per Hinrichsen i dag tar et oppgjør med behandlingen han fikk etter å ha uttalt seg kritisk i offentligheten om Danmarks innsats i Irak i fjor. Offiseren ble blant annet truet med hjemsendelse. – Forsvarets ledelse hadde mistet tilliten til meg og beskyldte meg for å ha utlevert graderte operative opplysninger, for å ha snakket nedsettende om en samarbeidspartner og for å ha skadet Danmarks omdømme, sier Hinrichsen.

 

Avslappet befolkning klare for tvang
Per Sandberg tror folk er litt likeglade til kommunereformen, har selv blitt mer positiv det siste året, og spår at alle partier kommer til å fire på prinsippene før valget – og legge seg på samme linje som Frp i spørsmålet om tvang. – Når folkeavstemninger ender opp med valgdeltakelse på 18 prosent, viser det at veldig mange ikke er engasjert i dette og at de har et avslappet forhold til sin kommune. Jeg tror ønsket der ute er at staten skal ordne opp i dette, sier han til Dagbladet.

 

Strever med innvandringsskepsis
David Cameron mener det vil være «galskap» å forsøke å kontrolle innvandring ved å melde Storbritannia ut av EU. Det uttalte han under en direktesendt spørsmål-svar-seanse på Sky News der folk i publikum gang på gang ville stille ham til veggs om en «strøm av migranter som aldri tar slutt».

 

God helg!

 

 

Med vennlig hilsen,

Harald S. Klungtveit
Redaktør i Filter Nyheter