Frykter LHBT-ungdom «på bygda» rammes hardest – Ungarns nye lov setter EU på prøve

Ungarns statsminister Viktor Orbán i partiet Fidesz.
– Ungarn er et mye mer konservativt og tradisjonelt samfunn enn hva jeg tror Norge er. Vi har nesten ingen homofile skuespillere eller politikere. For meg var det vanskelig å komme ut av skapet, når jeg ikke visste om en eneste kjendis i Ungarn som hadde gjort det samme.  Det sier homofile Dávid Vig, leder av Amnestys kontor i Ungarn.  Mandag 14. juni demonstrerte Vig foran det ungarske parlamentet. Rundt 10 000 ungarere, kledd i alle regnbuens farger, fylte opp gatene i protest mot Ungarns forslag til en ny lov.  Vil «beskytte barna» Tross den store demonstrasjonen foran parlamentet, fikk loven […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.