Hei, Amundsen: Fødselstallet for innvandrerkvinner i Norge synker allerede kraftig

Stortingspolitiker Per Willy Amundsen (Frp) er bekymret for «vedlikeholdet» av den etnisk norske befolkningen i Norge og at vi har en «bærekraftig befolkningssammensetning». Den tidligere justisministeren setter i et nytt TV 2-intervju dette i sammenheng med at «etniske nordmenn har en fallende fødselskurve». Torsdag fortalte Amundsen at han mener en øking i barnetrygden, et sentralt Krf-krav i de pågående regjeringsforhandlingene, ikke må være til hinder for integrering av innvandrere. Helst vil Frp-politikeren at barnetrygden skal stanses fra og med det fjerde barnet en familie får. Som et noe mindre ytterliggående tiltak foreslår Amundsen at utbetalingene gradvis blir lavere jo flere barn en familie får. – Det vil først og fremst ha betydning for store innvandrerfamilier som har et stort antall barn, hvor fødselsproduksjonen er høy. Det gjelder særlig somaliere, som ligger på topp, og har et langt høyere barnefødselstall enn det etniske nordmenn har, sa Amundsen.

«Usmakelig»

Uttalelsene har vakt sterke reaksjoner. Mange mener den tidligere justisministeren legger seg nært opp til en tankegang om sortering av mennesker med forskjellig hudfarge og en rasistisk forestilling av at innvandrernes etterkommere er i ferd med å fortrenge norske slekter. – Her skaper man et skille mellom folk og mellom grupper, og dette kan vi ikke gå med på, sier KrFs familiepolitiske talsmann Geir Jørgen Bekkevold i den samme TV 2-saken. – Det er prinsippløst og usmakelig å skille mellom barn på den måten som han her legger opp til, sier Høyres byrådslederkandidat i Oslo, Erling Lae Solberg,

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.