Nyhetsbrev onsdag 9. januar: Erna ut mot «kynisk» Sp-leder + Trump skylder på kommunikasjonsrådgivere

SISTE: Theresa May er i enda mer trøbbel i Underhuset, etter at representantene i dag stemte for at statsministeren må stille med en ny Brexit-plan bare tre dager etter at hun i neste uke antageligvis taper avstemningen om skilsmisseavtalen som ligger på bordet. KYNISK SVARTMALING? Reaksjonene på Trygve Slagsvold Vedums«oppgjør» med elitene, regjeringen og, eh, el-syklister er på papirforsidene av både VG og Dagbladet i dag. Overfor sistnevnte er det Erna Solberg sjøl som langer ut«Jeg mener Trygve Slagsvold Vedum i de intervjuene som han har gitt de siste ukene, viser at det er kynisk politisk prosjekt for han, ikke et engasjement for sakene». Venstres statssekretær Atle Hamar sier til VG at Vedum driver med «stakkarsliggjøring av bygda» og svartmaling. – Vedum uttaler seg på en måte som gir folk inntrykk av at norske bygder er tilbakestående og sutrende i forhold til sentrale strøk, sier Hamar. Motangrepene kom omtrent samtdig som Vedums deltagelse på den store anti-ulv-demonstrasjonen i Oslo i går, der flere tusen var tilstede for fakkeltog og regjeringskritiske appeller. ORDKRIG ETTER POLITIKERANGREP: Frank Magnitz (66), representant i Forbundsdagen og delstatsleder i Bremen for ytre høyre-partiet Alternativ for Tyskland (AfD), er på bedringens vei etter 

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.