SISTE: Theresa May er i enda mer trøbbel i Underhuset, etter at representantene i dag stemte for at statsministeren må stille med en ny Brexit-plan bare tre dager etter at hun i neste uke antageligvis taper avstemningen om skilsmisseavtalen som ligger på bordet.

KYNISK SVARTMALING? Reaksjonene på Trygve Slagsvold Vedums«oppgjør» med elitene, regjeringen og, eh, el-syklister er på papirforsidene av både VG og Dagbladet i dag. Overfor sistnevnte er det Erna Solberg sjøl som langer ut«Jeg mener Trygve Slagsvold Vedum i de intervjuene som han har gitt de siste ukene, viser at det er kynisk politisk prosjekt for han, ikke et engasjement for sakene». Venstres statssekretær Atle Hamar sier til VG at Vedum driver med «stakkarsliggjøring av bygda» og svartmaling. – Vedum uttaler seg på en måte som gir folk inntrykk av at norske bygder er tilbakestående og sutrende i forhold til sentrale strøk, sier Hamar.
Motangrepene kom omtrent samtdig som Vedums deltagelse på den store anti-ulv-demonstrasjonen i Oslo i går, der flere tusen var tilstede for fakkeltog og regjeringskritiske appeller.

ORDKRIG ETTER POLITIKERANGREP: Frank Magnitz (66), representant i Forbundsdagen og delstatsleder i Bremen for ytre høyre-partiet Alternativ for Tyskland (AfD), er på bedringens vei etter angrepet fra tre maskerte mennmandag kveld, men det kunne fort endt verre, og Magnitz selv (som ennå er sykehus) mener det var et drapsforsøk. Hans versjon av detaljene i hendelsene er riktignok noe mer maleriske enn hva overvåkningskamera viser. Mens politiet opplyser at han i et lynangrep ble slått i hodet og dyttet i bakken (om jeg forstår det riktig) før gjerningsmennene stakk fra stedet, har offeret fortalt at han i tillegg ble sparket mens han lå nede. Alle fra kansler Angela Merkel til partiledere i de venstreradikale partiene i har fordømt voldshandlingen. AfD hamrer imidlertid løs på det de kaller «terrorister på venstre fløy» og knytter angrepet både til «Antifa» og sosialdemokratiske politikere i forbundsdagen, som de mener har gjort livet farlig for AfD-representanter ved å framstille dem som udemokratiske.