AfD-politiker alvorlig skadd i angrep fra maskerte menn – Dette vet vi så langt

Frank Magnitz i AfD
Frank Magnitz (66), representant i Forbundsdagen og delstatsleder i Bremen for ytre høyre-partiet Alternativ for Tyskland (AfD), lå tirsdag morgen hardt skadd på sykehus etter at han ble utsatt for vold mandag kveld. Dette er det som har blitt kjent om det svært alvorlige angrepet så langt:
  • Ifølge en pressemelding fra AfD ble Magnitz angrepet av tre maskerte menn som blant annet slo ham med en treplanke og sparket ham mens han lå nede. 66-åringen skal ha vært bevisstløs da en forbipasserende kom ham til unnsetning.
  • Den nasjonale AfD-talsmannen Jörg Meuthen la sent i går kveld ut et bilde av Magnitz fra sykehuset der det framgår at han har en stor flenge i hodet:
https://twitter.com/Joerg_Meuthen/status/1082405400291536899
  • På grunn av Magnitz' posisjon jobber politiet ut fra at det dreier seg om et politisk motivert angrep, har koblet inn føderalt politi og vurderer nye sikkerhetstiltak for politikeren.
  • Magnitz kom fra en nyttårsmottakelse i regi av regionavisa Weser-Kurier da angriperne så ut til å vente på ham like ved teaterbygningen arrangementet var i.
  • Angrepet blir fordømt av  de andre forbundsdagspartiene. «Ingenting kan rettferdiggjøre vold, heller ikke mot AfD. Den som bekjemper hat med hat, lar hatet vinne til slutt», tvitrer den tidligere De grønne-lederen Cem Özdemir:
https://twitter.com/cem_oezdemir/status/1082415700109598721
  • I forrige uke ble et AfD-kontor i Sachsen påført skader av en mindre eksplosjon, den foreløpig mest alvorlige episoden med hærverk på AfD-materiell den siste tida.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.