Nå skal «klimarebellene» lage gateopprør i Norge

Politiet arresterte en rekke demonstranter under aksjonene i Storbritannia i fjor høst. Her fra Bristol.
— Jeg har en klage: Arrestasjonene går ikke fort nok. Lambeth Bridge, London, 24. november 2018: Aktivist Roger Hallam snakker med en politibetjent. Sammen med flere andre har han blokkert broen for trafikk. Politimannen ler. — Dessverre var det for mange av dere. Vi har gått tom for politibetjenter for øyeblikket. Vi må skaffe flere, svarer han. — Det er uakseptabelt, utbryter demonstranten, og legger til: — Du vet, i 1963 i Birmingham, under Martin Luther King-kampanjen, da rekvirerte politiet busser fra busselskapet for å arrestere demonstrantene… — Flere busser, mumler politibetjenten. Hva skjer? Aktivistene har sluttet å tro på at politikerne vil gjøre det som trengs uten massivt press.

«Vi har ikke kommet hit for å be verdens ledere om å bry seg. Dere har ignorert oss tidligere, og dere vil ignorere oss igjen. Vi har gått tom for unnskyldninger, og vi har ingen tid å miste. Vi har kommet hit for å fortelle dere at forandringen kommer, enten dere liker det eller ikke. Den virkelige makten tilhører folket»

Ordene tilhører Greta Thunberg, en svensk tenåring, og de falt knappe to uker senere foran verdens og FNs toppledere i Polen. Thunberg har blitt kjent for at hun hver fredag skulker skolen og setter seg foran den svenske Riksdagen i protest mot politikernes manglende evne til å gjøre noe med klimaendringene som truer tenåringen og hennes generasjons fremtid. Hun ser ingen grunn til å gå på skolen når de voksne oppfører seg som barn.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.