Frimerker, alarmsensorer og skriftanalyse: Dette vet vi om PST-bevisene mot Bertheussen

Tirsdag startet rettssaken mot tidligere justisminister Tor Mikkel Waras samboer Laila Anita Bertheussen, som i Oslo tingrett står tiltalt for angrep på de høyeste statsorganenes virksomhet, trusler, å konstruere en falsk straffesak og ulovlig omgang med brennbart materiale. Mer konkret mener påtalemyndigheten at Bertheussen fra 6. desember 2018 til 10. mars 2019 sendte trusselbrev, utførte skadeverk og startet branner for å skape inntrykk av at noen som var inspirert av teaterstykket Ways of Seeing sto bak svært alvorlige trusler mot Norges justisminister, beredskapsministeren og en stortingsrepresantent. Bertheussen er tiltalt for trusler mot både sin egen samboer og ekteparet  Christian Tybring-Gjedde og Ingvil Smines […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.