LES HELE TILTALEN: Bertheussen tiltalt for å ha truet to regjeringsmedlemmer og Christian Tybring-Gjedde

Laila Bertheussen har fått en svært alvorlig tiltalte mot seg etter at hun skal ha iscenesatt trusselbildet mot justisminister-familien og andre toppolitikere etter teaterforestillingen «Ways of Seeing». Det ble klart torsdag ettermiddag, da Det nasjonale statsadvokatembetet gikk ut med tiltalebeslutningen. Bertheussen nekter fortsatt for alle anklagene, opplyser advokat John Christian Elden. Det mest alvorlige tiltalepunktet gjelder trusler mot daværende justisminister Tor Mikkel Wara (Bertheussens samboer), samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde og stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde. Bertheussen er tiltalt etter den svært alvorlige Straffeloven § 115. Paragrafen handler om «Angrep på de høyeste statsorganenes virksomhet»som rammer den som «ved bruk av makt, trusler eller på annen rettsstridig måte volder fare for at Kongen, Regenten, regjeringen, Stortinget, Høyesterett eller Riksretten, eller et medlem av disse institusjonene, hindres eller påvirkes i sin virksomhet». Her er tiltalen mot Bertheussen (gatenummer i adresse er fjernet):  

«Trusler», brannstifting og hærverk

Det var i alt...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.