Fregatt-ulykken: • Skjønte ikke at de styrte mot et tankskip • Kritiske feil ved krigsskipet • Hva med vakta?

KNM «Helge Ingstad» i Lerøyosen, Hordaland 30. august 2018
Torsdag la Havarikommisjonen frem en foreløpig rapport om hva som skjedde natten 8. november, da krigsskipet KNM Helge Ingstad seilte inn i den massive oljetankeren Sola TS to minutter over fire utenfor Stureterminalen i Øygarden i Hordaland. Kommisjonen svarer ut enkelte spørsmål, mens andre blir stående foreløpig ubesvart. De tre viktigste avklaringene: Fregatten utførte vaktskifte seks minutter før ulykken, og samtidig med at tankskipet la fra kai Fregatten forstod ikke at de styrte mot et digert tankskip i bevegelse, de trodde det de så stod i ro på eller ved land Havarikommisjonen varsler om det de mener er en kritisk […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.