Først handlet det om drivstoffavgift – nå er det ute av kontroll: Tre grunner til opptøyene i Paris

De voldsomme protestene i Frankrike er inne i sin tredje uke.
Tre døde, 260 ble skadd og mer enn 400 arrestert da protestbevegelsen «De gule vestene» nok en gang tok til gatene i Paris og flere andre franske byer i helga: https://twitter.com/afpfr/status/1068925696255381504 Bevegelsen har ingen tydelig partipolitisk tilknytning, formell struktur eller navngitte ledere. Men representanter fra både høyre- og venstresiden i fransk politikk har uttrykt støtte til demonstrantene, som for tre uker siden begynte å samlet seg i protest mot en økningen av drivstoffavgiften. Avgiftsøkningen virker imidlertid å ha blitt katalysator for en bredere, mer generell og svært intens protest mot ulikhet i det franske samfunnet, dårligere vilkår for arbeidstakere, de urbane […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.