Fredspris-nominerte WWF anklaget for å finansiere drap, tortur og vold

Den internasjonale naturvernorganisasjonen World Wide Fund for Nature (WWF) har iverksatt en intern granskning etter at en stor avsløringssak om organisasjonens arbeid for å bekjempe krypskyting ble publisert i amerikanske Buzzfeed News mandag. Ifølge nettavisen skal WWF ha finansiert og trent opp paramilitære grupper, godkjent drap på inntrengere i naturparker og støttet grupper som er anklaget for drap, vold, omfattende tortur og andre overgrep. De viktigste påstandene i den omfattende artikkelen, som tar for seg seks ulike land i Asia og Afrika - deriblant Nepal og Kamerun - er følgende: Nettavisen hevder å sitte på dokumenter som viser at WWF har finansiert og […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.