Equinor drukner i rasende kommentarer på sosiale medier

Olje- og gass-giganten Equinor skulle bare legge ut en «throw back Thursday»-post på Instagram om vindkraft til havs utenfor Storbritannia.

Men posten ble raskt totalt oversvømt av sinte kommentarer, som handlet om alt annet enn vindkraft: Til nå har 14 400 australiere brukt posten til å fortelle det norske oljeselskapet at de kan «pelle seg ut av Australia».

Det er langt flere enn de nærmere 3000 liker-klikkene innlegget har fått. Et innlegg om HMS og vedlikeholdsarbeid i Nordsjøen preges også av innlegg skrevet av folk på andre siden av planeten, som aldri har vært i nærheten av Nordsjøen, men har et annet farvann i tankene:

Australias LoVeSe

De sinte kommentarene handler om oljegigantens planer om å bore en letebrønn i et av Australias mest dyrebare havområder. Australske myndigheter har åpnet dette området for oljeaktivitet, og Equinor har slik sett blitt invitert av myndighetene til å søke på disse lisensene.

Seismiske data som er samlet inn fra Australbukta tyder på at det kan finnes en stor oljeforekomst. Det er tidligere blitt boret 13 prøvebrønner i bukta, av mange ulike selskaper, men uten funn. Chevron og British Petroleum har trukket seg ut.

Prosjektet er blitt sammenlignet med boreplanene i Lofoten av lokale miljøaktivister. Deler av Australbukta er definert som nasjonalpark. 85 prosent av artene som er oppdaget der, er ikke funnet andre steder. Det er landets viktigste område for sjøløver, sel, spekkhogger, kjempeblekksprut og hvithai.

I helgen padlet angivelig tusenvis av surfere ut i bukta for å vise sin støtte i kampen mot det norske, 67 prosent statseide olje...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.