Gjennomgår norske WWF-prosjekter etter brutale avsløringer

Bård Vegar Solhjell, generalsekretær WWF Norge.

Støtte til drap, vold, tortur og seksuelle overgrep - det er innholdet i anklagene mot den internasjonale naturvernorganisasjonen World Wide Fund for Nature (WWF), fremsatt i en omfattende artikkel hos amerikanske Buzzfeed News mandag. WWF i Norges generalsekretær Bård Vegar Solhjell, som har hatt stillingen siden mars 2018, leste detaljene i anklagene fra Buzzfeed samtidig som alle andre: — Jeg synes det er en helt grusom sak. Det er avskyelig, det som beskrives i den. Jeg vet ikke om det stemmer, og hva som eventuelt er riktig og ikke. Men jeg ser på det som alvorlige beskyldninger, i en alvorlig sak, sier Solhjell til Filter Nyheter.

«Jeg ble overrasket over hvor alvorlig det var»

Han ble forhåndsvarslet før helgen om at det kom til å komme en sak, men meldingen var av generell karakter. — Jeg ble overrasket over hvor alvorlig det var, sier lederen for det norske kontoret. Ifølge den amerikanske nettavisen skal WWF ha finansiert og trent opp paramilitære grupper, godkjent drap på inntrengere i naturparker og støttet grupper som er anklaget for drap, vold, omfattende tortur og andre overgrep - alt i kampen mot krypskyttere. Anklagene omfatter seks ulike land i Asia og Afrika, deriblant Nepal, Kamerun og Den sentralafrikanske republikk. Filter Nyheter har gjennomgått artikkelen og gjengir de viktigste påstandene i denne oversikten: Fredspris-nominerte WWF anklaget for å finansiere drap, tortur og vold

Har undersøkt om norske penger går til de kritiserte prosjektene

WWF internasjonalt har nå startet en uavhengig gransking, som blant annet skal ledes av eksperter på menneskerettigheter, for ...

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.