Fire venner i hele verden: Dette får despotene for å støtte Putin mot 143 andre land

Montasje: Kim Jong-un, Daniel Ortega, Aleksandr Lukasjenko, Bashar al-Assad.

12. oktober fordømte et overveldende flertall i FNs generalforsamling Russlands «forsøk på ulovlig annektering» av de fire ukrainske fylkene Donetsk, Luhansk, Kherson og Zaporizjzjia.

Reaksjonen fra FNs medlemsland kom etter de såkalte folkeavstemningene som de russisk-innsatte myndighetene gjennomførte i fylkene mellom 23. og 27. september.

Ifølge okkupasjonsmyndighetene var hele 99,2 prosent av innbyggerne i Donetsk og 98,4 prosent av innbyggerne i Luhansk for Russlands annektering, men Vesten har fordømt det hele som et iscenesatt opptrinn for å berettige videre russisk aggresjon.

Det var Albania som tok initiativ til FN-resolusjonen i oktober. 143 av FNs totalt 193 medlemsland stemte da for å fordømme skinn-avstemningene. 35 land avsto fra å stemme, deriblant Kina, India og flere afrikanske land.

Bare fire land ved siden av Russland selv stemte imot resolusjonen: Nord-Korea, Nicaragua, Belarus og Syria.

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.