Spørsmålene som gjenstår etter at Hydro renvasket seg selv i forurensnings-skandalen

Hydro innrømmer ulovlige utslipp i Brasil, men hevder at dette ikke har påvirket miljøet.
Hydro gikk mandag langt i å frikjenne seg selv da selskapet la fram to rapporter for presse og investorer. Den ene rapporten er forfattet av Hydro, den andre av det eksterne konsulentselskapet SGW Services, som Hydro selv har leid inn i Brasil. Konklusjonene: Det har ikke vært overløp fra Alunorte-anleggets deponier for giftig rødslam Det finnes «ingen indikasjoner eller bevis» på at Alunorte har forurenset lokalsamfunn Og det finnes heller ikke indikasjoner eller bevis på «vesentlig eller varig innvirkning på miljøet i elvene i nærheten» av rafinneriet Hydro har imidlertid innrømmet flere ulovlige utslipp av forurenset regnvann. Utslippene ble gjort […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.