Det er snart et døgn siden president Trump antydet at han kom til å ta en beslutning «om 24 til 48 timer» om militær respons i Syria etter gassangrepet på sivile, men det er mulig han er mer opptatt av problemene på hjemmebane (se nedenfor). Ellers:

«SÅ JÆVLA POLITISK KORREKT»: Denne må du få med deg. Tora Lind Berg i Filter har gjort et dypdykk i faktaene bak debatten om kvinner i Forsvaret, og har blant annet fått ut detaljerte tall som ikke har blitt offentliggjort før nå. (Hvor mange kvinnelige kampsoldater tror du det dreier seg om totalt i 2018, forresten?) Kanskje vel så interessant er intervjuene med fire kvinnelige soldater, som slett ikke avviser forskjeller mellom norske menn og kvinner i uniform.  – Guttene har større voldsinstinkt. For eksempel å være klar til å drepe. Det vekkes litt senere hos oss. Jeg er mye mer voldelig nå enn jeg var i starten, sier geværsoldaten Josefine (20) til Filter NyheterBegge artiklene ligger her.
    PS: Om du deler de grundige artiklene våre på Facebook (og Twitter), blir både vi og vennene dine glade. Det er sånn vi får nye, trofaste lesere.

Vil du heller få vår nyhetsoppdatering rett i innboksen? Meld deg på her!

Du kan også få vårt nyhetsbrev rett i din Messenger-app! Trykk her og klikk på «Get started».