Derfor er chilenerne så forbannet at de hamrer på bilen til Kong Harald

Fikk du med deg sakene om det norske kongeparet som ble omringet av rasende demonstranter i Chile? «Velkommen kongen, men ikke deres laks» var budskapet blant plakatene, oversatt av demonstrantene til norsk. «Vil den ødeleggende ekspansjonen av lakseindustrien true hundre år med chilensk-norske relasjoner», spør lederen for den chilenske havvern-organisasjonen Ecoceanos i avisa el Desconsierto etter kongefamiliens statsbesøk. Kong Harald og dronning Sonja var invitert av president Sebastian Pinera for å markere 100 år med diplomatiske forbindelser mellom de to landene. Norskregistrerte selskap utgjør den største utenlandske «investorgruppen» i landet som er verdens nest største lakseeksportør etter Norge selv. Det er spesielt to […]

Fortsette å lese (gratis)

Vi vet det er kjedelig å registrere seg, og vi skulle ønske vi slapp å be deg om å logge deg på! Men som en liten avis med kvalitetsjournalistikk er vi helt avhengig av direkte kontakt med lesere. Vit dette: Vi kommer aldri til å selge kontaktinformasjonen din til andre, og vil bare bruke den til å sende deg nyhetsbrev og informasjon om vår journalistikk, og muligens rette en haug med annonser mot deg i sosiale medier. (Les vår personvernerklæring)

Harald S. Klungtveit
Redaktør

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til Filter Medias personvernerklæring.