«FYSISK DÅRLIG»: Line Oma, den første varsleren i Arbeiderpartiet som sto fram og fortalte sin historie om seksuell trakassering fra Trond Giskeadvarer i dag mot at Anette Trettebergstuen blir ny leder i partiets kvinnenettverk (Trettebergstuen er innstilt av valgkomitéen før helgens landsmøte).

Oma forteller at hun ble oppringt av Trettebergstuen etter å ha gitt et intervju til NRK om metoo-håndtering og likestillingspolitikk (der hun senere trakk alle uttalelsene): - Det var en utskjellende telefon, som jeg ble fysisk dårlig av. Det er det jeg sitter igjen med som Trettebergstuens bidrag i metoo-året. Som likestillingspolitisk talsperson kunne hun i stedet bidratt med støtte, tydelighet og til å plassere skapet der det skal stå, skriver Oma i en sms til Dagbladet.

Trettebergstuen har en annen oppfatning: - Jeg skjelte ikke ut Line Oma. Vi snakket rolig sammen og jeg oppfattet heller ikke at hun syntes samtalen var ubehagelig, sier hun blant annet (partileder Jonas Gahr Støre sa i Ap-ledelsens pressekonferanse nå i formiddag at det er Line Omas «rett å ha en mening» om hvem som skal være leder i kvinnenettverket og at han oppfatter at Trettebergstuen har «svart godt på det i Dagbladet»).

HVEM BRYR SEG LENGER? Fire alternative brexit-modeller (nei, ikke slike modeller) var oppe til ikke-bindende avstemning i det britiske Underhuset i går, men nok en gang falt samtlige forslag. Idéen om en felles tollunion med EU kom nærmest flertall (med 273 mot 276 stemmer). Det såkalte Common Market 2.0 - modellert etter Norges forhold til unionen (og omtalt som en veldig myk brexit, der Storbritannia forblir medlem av det felles markedet) - ble støttet av 261 parlamentsmedlemmer (282 stemte imot). Tory-politikeren Nick Boles, som introduserte sistnevnte, forlot etterpå sitt eget parti (der bare 33 stemte for forslaget) i protest.